پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۳ خرداد ۱۴۰۰، ۱۳:۵۱

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی:

۱۸هزار تن گیلاس از باغات آذربایجان غربی برداشت می شود

۱۸هزار تن گیلاس از باغات آذربایجان غربی برداشت می شود

ارومیه- رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: برداشت گیلاس از سطح یک‌هزار و ۵۰۰ هکتاری باغ‌های استان آغاز شده است.

اکبر کرامتی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این استان دارای یک‌هزار و ۹۹۳ هکتار باغ گیلاس بوده که از این میزان ۱۵۰۰ هکتار بارور و مابقی غیربارور است، افزود: عمده شهرستان‌های تولید کننده گیلاس در استان شامل ارومیه، اشنویه و خوی بوده و ارومیه با ۳۶۰ هکتار رتبه اول، خوی با ۲۸۰ هکتار و اشنویه با ۲۰۵ هکتار رتبه دوم و سوم تولید را دارا هستند و در مهاباد و بوکان نیز مقداری گیلاس سالیانه تولید می‌شود.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود ۱۸ هزار و ۵۰۰ تن گیلاس در استان امسال از سطح باغ‌های بارور استان برداشت شود که محصول تولیدی در استان علاوه بر تأمین نیاز داخل استان به کشورهای روسیه و حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: همه ساله ۸ تا ۱۰ هزار تن گیلاس از استان به کشور روسیه و همچنین کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه رقم عمده کشت شده در استان تک دانه است، افزود: این رقم بازار پسند بوده و در کنار آن رقم گیلاس خوشه‌ای و سایر ارقام نیز به صورت محدود تولید می‌شود.

کرامتی افزود: سیاست وزارت جهاد کشاورزی استفاده از ارقام پایه رویشی به جای باغ‌های سنتی و غیر اقتصادی بوده تا بتوان افزایش کیفی و کمی محصول را رقم زد.

آذربایجان‌غربی با دارا بودن بیش از ۱۱۵ هزار هکتار انواع محصولات باغی هسته دار، دانه دار و دانه ریز و … است که علاوه بر تأمین نیاز مصرفی داخل استان به سایر استان‌ها و کشورها نیز صادر می‌شود.

درخت گیلاس از جمله درختان مناطق معتدل و سرد به شمار می‌رود و مقاوم به سرماست و در مقایسه با سایر درختان میوه هسته دار محصول آن زودتر به مرحله برداشت می‌رسد.

کد خبر 5227223

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha